Sākums > Receptes > Deserti

Smilšu mīkla -cepumiem

2005. gada 13. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Miltos liek sviesta piciņas, sāli, cukuru, olas un garšvielas.
2. Garšvielas (vanilīns, citrona miziņa).
3. Visu lēni mīca pārāk nespiežot mīcīšanu pārtrauc tik līdz masa kļuvusi vienāda.
4. Ja neturās kopā var pievienot ēd.k.pienu vai vārītu ūdeni.
5. Sagatavo mīklu 2 stundas jātur vēsā vietā.
6. No atdzisušas mīklas veido visus cepumus, pildītas kūkas un tortes.
7. Veidojot cepumus, izveltnē pārziež ar sakultu olu, ļauj virsai nožūt.
8. Pēc tam pārkaisa ar riekstiem, cukuru un kanēli, magones vai mandeles.
9. Mīklu sagriež nelielās figūriņās un cep 8-10 minūtes.
Uz augšu