Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Kartupeļu un ābolu kūka

2005. gada 13. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Sakuļ kopā sviestu, cukuru, olas, kartupeļu masas, riekstus.
2. Pievieno ar cepamo pulveri sajaukti cieti.
3. (cietes vietā var izmantot arī kviešu miltus un smalkas baltmaizes rīvmaizes maisījumu).
4. Pusi mīklas liek uz ietaukotās plāts, pārliek ar ābolu šķēlītēm vai uz rupjās rīves sarīvētiem āboliem.
5. Pārkaisa ar cukuru, kanēli.
6. Atlikušo mīklu saplucina piciņās un pārkaisa āboliem vai arī no tās virs āboliem veido režģi.
7. Cep skarsētā cepeškrāsnī, atdzisušu griež gabaliņos.
8. P.S. Ābolu vietā var lietot ievārījumu, piemērotāki ir biezie plūmju, ābolu, brūkleņu vai ķiršu džemi.
Uz augšu