Kartupeļu un ābolu kūka

4 1

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta vai margarīna
  • 1 gl.cukura
  • 2 olas
  • 2 gl.vārītu kartupeļu masas
  • 1 gl.kartupeļu cietes
  • Naža gals cepamā pulvera
  • Pusgl.kapātu riekstu
  • 3 vidēji lieli āboli vai 1 gl.bieza ievārījuma
  • Kanēlis

Pagatavošana

1 min.
  1. Sakuļ kopā sviestu, cukuru, olas, kartupeļu masas, riekstus.
  2. Pievieno ar cepamo pulveri sajaukti cieti.
  3. (cietes vietā var izmantot arī kviešu miltus un smalkas baltmaizes rīvmaizes maisījumu).
  4. Pusi mīklas liek uz ietaukotās plāts, pārliek ar ābolu šķēlītēm vai uz rupjās rīves sarīvētiem āboliem.
  5. Pārkaisa ar cukuru, kanēli.
  6. Atlikušo mīklu saplucina piciņās un pārkaisa āboliem vai arī no tās virs āboliem veido režģi.
  7. Cep skarsētā cepeškrāsnī, atdzisušu griež gabaliņos.
  8. P.S. Ābolu vietā var lietot ievārījumu, piemērotāki ir biezie plūmju, ābolu, brūkleņu vai ķiršu džemi.

Komentāri

Inese 2010. gada 25. marts 21:30
Vienkāršas sastāvdaļas, bet super garšīga. Vīrs teica, ka atgādina austrumu saldumus, katrā gadījumā nekad nepateiksi, ka galvenā sastāvdaļa ir kartupeļi.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize