Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Kartupeļu kūka ar vistas gaļu

2005. gada 13. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Sīpolus sagriež smalkos kubiņos, liek uz pannas sakarsētā sviestā (20 g), un cep gaiši brūnus.
2. Kartupeļus izvāra sālsūdenī.
3. Karstus sasmalcina, piejauc olu dzeltenumus, karstu pienu, sīpolus, izkausētu sviestu, miltus, garšvielas.
4. Uzputo , pievieno stingrās putās sakultus olu baltumus.
5. Mīklu maisa pēc iespējas mazāk, lai tā nekļūst staipīga.
6. Formu ieziež ar eļļu, izkaisa ar rīvmaizi.
7. Formas pamatni noklāj ar mīklu.
8. Cep 40 minūtes.
9. Vidū liek pildījumu un turpina cept vēl 40-50 minūtes (kamēr gatavs).
10. Ja virspuse paliek pārāk brūna, to pārklāj ar foliju.
11. Uz karstās pannas liek kubiņos sagrieztu speķi, nedaudz pačurkstina.
12. Liek vistas gaļu, sāli, gršvielas un apcep, padzesē.
13. Samaisa ar saldo krējumu, sieru, olu, iemaisa riekstus.
14. Pārlej kartupeļu kūkai.
15. Gatavai tortei ļauj diennakti palikt formā.
16. Liek ledusskapī, kamēr tā sacietē (vislabāk 12 stundas), tad izņem no formas.
17. *** Pirms pasniegšanas rotā ar apceptiem baklažāniem.
18. Malas apziež ar skābu krējumu.
19. Klāt pasniedz dārzeņu salātus.
Uz augšu