Sākums > Receptes > Deserti

Eņģeļu skūpsts

2005. gada 13. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Zefīru sadala mazos gabaliņos.
2. Notīra greifrūtu, īpašu uzmanību pievēršot baltās, rūgtenās miziņas atdalīšanu.
3. Sapluina gabaliņos un pievieno sasmalcinātajam zefīram.
4. Greifrūta vietā var likt apelsīnus, mandarīnus, zemenes, bet ar greifrūtu ir visgaršīgāk.
5. Aplej želantīnu, lai uzbriest.
6. Riekstus apgrauzdē, nedaudz sasmalcina un pievieno zefīra un augļu masai.
7. Saputotu putukrējumu, iemaisa to zefīra un augļu masā un tad ātri pievieno izkausēto, atdzesēto želantīnu.
8. Iegūto masu lej kūkas formā un ievieto uz 1 stundu ledusskapī, līdz želantīns saželē.
9. Ja gribi ātrāk, var ielikt arī saldētavā.
10. Ar želantīnu iesaku būt uzmanīgiem - tā nedrīkst būt ne par daudz, ne pa maz.
11. Saimnieces to parasti liek pēc izjūtas.
12. Kad masa ir saželējusi, formu uz mirkli iemērc siltā ūdenī un apmet uz tortes palikņa.
13. *** Rotā ar augļiem, riekstiem, putukrējumu vai zefīriem.
14. Šo masu var pildīt arī deserta trauciņos un pasniegt kā saldo krēmu.
Uz augšu