Pann-kuku tornis

2005. gada 13. oktobris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. MĪKLA: olas sajauc ar garšvielām.
2. Pievieno ½ no paredzētā šķidruma, izmaisa.
3. Izsijā miltus, samaisa viendabīgu biezu mīklu, pielej atlikušo šķidrumu.
4. Mīklu atstāj 20-30 minūtes uzbriest.
5. Gatavai mīklai pielej 150 ml eļļas, ja vēl par biezu, pielej minerālūdeni.
6. Cep 25 plānas pankūkas, tās atdzesē.
7. PILDĪJUMS:aknu pastēti saputo ar 1/3 majonēzes.
8. Pieliek smalkos kubiņos sagrieztu sīpolu, ja nepieciešams, arī garšvielas.
9. Sieru samaļ gaļasmašīnā, sajauc ar mizotu un uz rupjās rīves sarīvētu gurķi.
10. Sarīvētu burkānu un saberztu ķiploku, pieliek sinepes un 1/3 majonēzes.
11. Šķiņķi samaļ gaļas mašīnā, sajauc ar 1/3 majonēzes.
12. Kārto pannkūku pāmīšu, pārsmērējot tās ar sagatavoto pildījumu.
13. Torti apklāj ar foliju, noslogo un ieliek pa nakti ledusskapī.
14. *** Pirms pasniegšanas galdā apsmērē ar siera masu, apkaisa ar zaļumiem.
15. Rotā ar salami desas rozītēm.
16. Pikantā krēma vietā var izmantot biezpiena vai bieza ievārījuma masu.
Uz augšu