Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaroni karuso ar vistas akniņām

2005. gada 12. oktobris
Foto: Kārlis Streips
Pagatavošana
1 min
1. Uzkarsē pannu uz karstas uguns, pievieno olīveļļu.
2. Panē vistas akniņas miltos un cep eļļa, līdz akniņas gai¡i brūnas un stingras. Izņem akniņas no pannas.
3. Nolej olīveļļu un tajā pa¡ā pannā pieliec sviestu. Kad tas sācis un beidzis putot, pievieno sēnes un vāri 4-5 minūtes, maisot.
4. Pievieno vīnu un paskrāpē pannas dibenu, lai pievienotu aknu un sēņu gabaliņus. Vāri un ik pa laikam maisi līdz ¡ķidrums samazinājies apmēram par pusi. Samazini uguni.
5. Samal tomātus pārtikas kombainā un pievieno tos sēnēm un vīnam. Samazini uguni tā, lai mikstūra tikai mazliet burbuļo. Sagriez akniņas ¡ķēlītēs un pievieno tās tomātu mikstūrai. Pagar¡o, pievieno sāli un piparus, un tad vāri uz zemas uguns 30 minūtes.
6. Kamēr gatavojas akniņas, uzvāri makaronus.
7. Liec makaronus bļodā un pārlej mērci. Uzkaisi kapātos pētersīļus. Pasniedz ar ķiploku maizi un salātiem.
8. Domāts 4 personām.
Uz augšu