-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Liellopu gaļa vīnā (l'entrecote marchand de vin)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
750 g labākās kvalitātes liellopu gaļas
-
2 glāzes sarkanvīna
-
5 franču (šalotes) sīpoli, smalki sakapāti
-
70 g sviesta
-
Olīveļļa
-
Sāls
-
Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
35 min.
-
Pannā izkausē 30 g sviesta un pielej apmēram vienu ēdamkaroti olīveļļas.
-
Cep gaļu līdz tā ir mazliet jēlāka, nekā tev garšo. Ieliec gaļu citā pannā vai traukā un ieliec 220 grādus karstā plītī, lai turpina cepties.
-
Pirmajā pannā ielej vīnu un paskrāpē pannas apakšu, lai savāktu visus gaļas gabaliņus, kas tur palikuši.
-
Pievieno sakapātos šalotes sīpolus, sāli un piparus (pēc garšas).
-
Vāra mērci līdz tā sāk kļūt biezāka, pakāpeniski pievienojot 40 g sviesta.
-
Izņem gaļu no plīts un sagriež to gabalos. Uz katra šķīvja uzlej mazliet mērces, uzliek gaļas gabalu, pārlej ar mērci.
-
Pasniedz ar ceptiem vai grilētiem dārzeņiem.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs