Liellopu gaļa vīnā (l'entrecote marchand de vin)

5 1
Liellopu gaļa vīnā (l'entrecote marchand de vin)
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 750 g labākās kvalitātes liellopu gaļas
  • 2 glāzes sarkanvīna
  • 5 franču (šalotes) sīpoli, smalki sakapāti
  • 70 g sviesta
  • Olīveļļa
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

35 min.
  1. Pannā izkausē 30 g sviesta un pielej apmēram vienu ēdamkaroti olīveļļas.
  2. Cep gaļu līdz tā ir mazliet jēlāka, nekā tev garšo. Ieliec gaļu citā pannā vai traukā un ieliec 220 grādus karstā plītī, lai turpina cepties.
  3. Pirmajā pannā ielej vīnu un paskrāpē pannas apakšu, lai savāktu visus gaļas gabaliņus, kas tur palikuši.
  4. Pievieno sakapātos šalotes sīpolus, sāli un piparus (pēc garšas).
  5. Vāra mērci līdz tā sāk kļūt biezāka, pakāpeniski pievienojot 40 g sviesta.
  6. Izņem gaļu no plīts un sagriež to gabalos. Uz katra šķīvja uzlej mazliet mērces, uzliek gaļas gabalu, pārlej ar mērci.
  7. Pasniedz ar ceptiem vai grilētiem dārzeņiem.
  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Martins 2010. gada 22. jūlijs 22:26
Kadu vinu iesakat??? jo personii galigi neveicas ar tiem viniem!! Paldies!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni