Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Liellopu gaļa vīnā (l'entrecote marchand de vin)

2005. gada 12. oktobris
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
35 min
1. Pannā izkausē 30 g sviesta un pielej apmēram vienu ēdamkaroti olīveļļas.
2. Cep gaļu līdz tā ir mazliet jēlāka, nekā tev garšo. Ieliec gaļu citā pannā vai traukā un ieliec 220 grādus karstā plītī, lai turpina cepties.
3. Pirmajā pannā ielej vīnu un paskrāpē pannas apakšu, lai savāktu visus gaļas gabaliņus, kas tur palikuši.
4. Pievieno sakapātos šalotes sīpolus, sāli un piparus (pēc garšas).
5. Vāra mērci līdz tā sāk kļūt biezāka, pakāpeniski pievienojot 40 g sviesta.
6. Izņem gaļu no plīts un sagriež to gabalos. Uz katra šķīvja uzlej mazliet mērces, uzliek gaļas gabalu, pārlej ar mērci.
7. Pasniedz ar ceptiem vai grilētiem dārzeņiem.
8. Labu apetīti!
Uz augšu