Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Kabaču kompots ziemai bez pasterizēšanas jeb "viltotie ananasi"

Kabaču kompots ziemai bez pasterizēšanas  jeb "viltotie ananasi"

FOTO: Shutterstock.com

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saldā sīrupā var konservēt ne tikai ķirbjus, bet arī kabačus. Tā kā šiem dārzeņiem ir neitrāla garša, tad, pārlieti ar saldo sīrupu, kas iesmaržināts ar citrona miziņu un sulu, kabači pēc garšas līdzināsies konservētiem ananasiem.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3 kabači
  • 2 l ūdens
  • 1 glāze/s cukura
  • 2 citroni
  • 5 krustnagliņas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Kabačus noskalo, nomizo un sagriež kubiņos. Vienam citronam norīvē mizu, no abiem izspiež sulu.
  2. Kabačus liek katlā, pārlej ar verdošu cukura sīrupu. Ļauj atdzist.
  3. Tad kabačus izsmeļ no sīrupa, kārto burkās. Sīrupu izkāš, tam pievieno citrona miziņas, sulu, krustnagliņas, uzvāra un verdošu pārlej burkās saliktajiem kabačiem, aizvāko, apgriež burkas otrādi, sasedz un atdzesē.

    Lai labi garšo.
    Tad kabačus izsmeļ no sīrupa, kārto burkās. Sīrupu izkāš, ta...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rīta biezpiena plācenīši

Rīta biezpiena plācenīši

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas