Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Burkānu maizītes

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • ½ l šķidruma (piena vai ūdens)
  • 50 g rauga
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 -2 ēdamkarotes medus vai sīrupa
  • 150 g rīvētu burkānu
  • 1 dl graudu kliju
  • Apmēram 6 dl kviešu miltu
  • Apmēram 6 dl sajauktu miltu 50 g sviesta, margarīna vai ½ dl cepamās eļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Iejauciet raugu remdenā ūdenī. Pievienojiet sāli, medu vai sīrupu un rīvētus burkānus. Pievienojiet klijas un miltus. Mīciet mīklu, līdz tā kļūst viendabīga. Pievienojiet sviestu, margarīnu vai cepamo eļļu, turpiniet mīcīt, kamēr mīkla nelīp pie rokām.
  2. Ļaujiet uzrūgt aptuveni 30 minūtes.
  3. Izveidojiet no mīklas maizītes un ļaujiet tām uzrūgt 20 minūtes. Maizītes var pārsmērēt ar olu, sviestu, pienu, sīrupu, kas sajaukts ar ūdeni.
  4. Cept diezgan karstā krāsnī 10-15 minūtes.
  5. Izmēģiniet dažādas maizītes, pievienojot rīvētu sieru, auzu pārslas, musli, spinātus, šķiņķi, u.c.
  6. Lietojiet izdomu, lai radītu neatkārtojamu garšu jūsu maizītēm
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pankūkas "komm morgen wieder"

Pankūkas "komm morgen wieder"

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas