Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Citrona un ķiršu kēkss

Citrona un ķiršu kēkss

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 720 ml konservētu vai svaigu ķiršu
  • 150 g mīksta sviesta vai margarīna
  • 200 g cukura
  • 4 olas
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 citrona miziņa (rīvēta)
  • 400 g miltu
  • 1 paciņa cepampulvera
  • 5-6 ēd. k. piena
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Ķiršus ieber caurdurī un notecina lieko šķidrumu. Ja svaigi ķirši - izņem kauliņus un tad notecina sulu.
  2. Bļodā saputo sviestu ar cukuru. Maisot pa vienai pievieno olas. Pievieno sāli un rīvēto citronu miziņu. Iesijā miltus (atstāj 2 ēd. k.) un cepampulveri. Pamazām pielej pienu un maisa, līdz izveidojas gluda un spīdīga mīkla.
  3. Ķiršus apviļā atlikušajos miltos un iecilā mīklā, daļu skaisti iegremdē tieši virspusē.
  4. Kēksa veidni ieziež ar taukvielām un izkaisa ar miltiem. Veidnē iepilda mīklu un virsmu nogludina. Veidni liek 175°C karstā cepeškrāsnī un cep 60-70 min.
  5. Kēksu izņem no cepeškrāsns, mazliet atdzesē, izņem no veidnes. Ļauj pilnībā atdzist.

    Lai labi garšo!
    Kēksu izņem no cepeškrāsns, mazliet atdzesē, izņem no veidne...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas