Citrona un ķiršu kēkss

2005. gada 8. oktobris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
90 min
1. Ķiršus ieber caurdurī un notecina lieko šķidrumu. Ja svaigi ķirši - izņem kauliņus un tad notecina sulu.
2. Bļodā saputo sviestu ar cukuru. Maisot pa vienai pievieno olas. Pievieno sāli un rīvēto citronu miziņu. Iesijā miltus (atstāj 2 ēd. k.) un cepampulveri. Pamazām pielej pienu un maisa, līdz izveidojas gluda un spīdīga mīkla.
3. Ķiršus apviļā atlikušajos miltos un iecilā mīklā, daļu skaisti iegremdē tieši virspusē.
4. Kēksa veidni ieziež ar taukvielām un izkaisa ar miltiem. Veidnē iepilda mīklu un virsmu nogludina. Veidni liek 175°C karstā cepeškrāsnī un cep 60-70 min.
5. Kēksu izņem no cepeškrāsns, mazliet atdzesē, izņem no veidnes. Ļauj pilnībā atdzist.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu