Marokāņu sautējums ar kartupeļiem un citroniem

Sastāvdaļas

  • 3 ēdamk. olīveļļas
  • 2 gredzenos sagriezti sīpoli
  • 3 daiviņas smalki sakapāti ķiploki
  • 2 smalki sakapāti sarakanie čilli pipari
  • 1 tējk. ķimenes
  • 1 tējk. koriandra
  • 900 g 5mm biezās šķēlēs sagriezti kartupeļi
  • 1 nam citronam norīvēta miziņa
  • 1 vai 2 citroniem izspiesta sula
  • 900 ml dārzeņu buljona
  • Sāls un melnie pipari
  • 4 ēdamk. skābā krējuma pasniegšanai
  • 3 ēdamk smalki sakapāta pēterīļa rotāšanai

Pagatavošana

20 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200( regulētāja stāvoklis 4-5) Sautējamā katlā uzkarsē eļļu. Tajā ieliek sīpolus, ķiplokus, čilli piparus, ķimeņu un koriandra pulveri, visu cep uz mazas uguns 1-2 min.
  2. Karttupeļu šķēlītes sajauc ar citrona mizu un sulu un pievieno dārzeņu bulj, piparus un sāli.
  3. Uzvāra un satruu pārlej ugunsdrošā cepeškrāsns traukā. Uzliek vāku un sautē cepeškrāsnī 40 min.
  4. Sautējumu liek uz šķīvjiem uz katras porcijas uzliek karoti krējuma. Pārkaisa ar svaigiem pētersīļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi