Garais gurķis

2005. gada 6. oktobris
Foto: Astra Gerķe
Pagatavošana
1 min
1. Nomazgā gurķi un sagriež 1,5 cm biezās ripās, tā, lai tas turētos kopā
2. Noklāj garenu šķīvi ar salātu lapām
3. Šķīvja vidū liek sagriezto gurķi
4. Nomazgā 2 palielus redīsus, pārgriež uz pusēm, izveido tādus robus, kā kājiņas
5. Gurķim katrā pusē liek pa divām kājiņam, lai veidotos krokodils
6. Gurķim priekšpusē izveido divu acu caurumiņus, kuros ieliek smaržīgos piparus
7. Izveido muti, kurā ieliek 1,5 cm, biezu šķiņķa šķēli
8. Pārējos atlikušos zaļumus nomazgā un smalki sagriež, pievieno krējumu un majonēzi, sāli pēc garšas un samaisa
9. Šos salātus liek traukā gurķim abās pusēs, virsū uzkaisa dilles
10. Izskatās kā peldošs krokodils salātu peldē
11. Labu apetīti
Uz augšu