Pica

2005. gada 22. aprīlis
Foto: Ilma Hermansone
Pagatavošana
1 min
1. Raugu samaisa ar cukuru un 4 ēdamk. remdena piena un atstāj uz 10 min. uzrūgt. Bļodā ber miltus un auzu pārslas, vidū veido iedobi un tajā lej rauga maisījumu. Tad pievieno taukvielas, sāli, atlikušo pienu un visu samīca mīklā. Raudzē 15 min, tad izveltnē un liek ieziestā apaļā veidnē, veidojot ap 2-3 cm augstas malas. Tomātus notecina un sagriež mazos gabaliņos. Nomazgātu puravu sagriež plānās šķēlēs, sieru sagriež stienīšos, šķiņķi – kubiņos. Uz picas kārto dārzeņus, šķiņķi, sieru un uz pusēm pārgrieztas olīvas. Visu pārkaisa ar garšaugu maisījumu. Cep 225°C temperatūrā 30 minūtes. Rotā ar olas šķēlītēm.
Uz augšu