Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas rulete ar pildītiem kartupeļiem

2005. gada 22. aprīlis
Foto: Arturs Jurevics
Pagatavošana
127 min
1. Cūkgaļu sadala centimetru biezos taisnstūra gabaliņos.
2. No citrona sulas, medus un garšvielām pagatavo saldskābu marinādi, ko pārlej gaļai un marinē apmēram 2 stundas.
3. Tad gaļai vienā pusē pārziež sinepes, pārkaisa sakapātus zaļumus. Satin ruletē un nosien ar diegu. Cep cepeškrāsnī apmēram 3 stundas, pārlaistot ar marinādi.
4. Neilgi pirms cepšanas beigām var pārsmērēt ar medu, lai iegūtu spīdumu.
5. Kartupeļus ar mizu novāra ne pārāk mīkstus. Nomizo, pārgriež uz pusēm.
6. Biezpienu sajauc ar krējumu, ķimenēm un sāli. To pilda izdobtās kartupeļu pusītēs.
7. Kārto dziļā pannā, kas ieziesta ar sviestu. Cep cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes.
8. Ruleti sagriež šķēlītēs, kārto uz šķīvja kopā ar pildītajiem kartupeļiem.
9. Labu apetīti!
Uz augšu