Sākums > Receptes > Zupas

Viltotā soļanka

2005. gada 1. oktobris
Foto: Jolanta Mediņa
Pagatavošana
40 min
1. Kāpostu sasmalcina. Nomizotus burkānus un kartupeļus sagriež salmiņos.
2. Visas sastāvdaļas liek katliņā, un pārlej ar ūdeni, lai nosegtu dārzeņus. Pieber sāli un vāra kamēr dārzeņi gatavi.
3. Sīpolus sasmalcina un cep eļļā, kamēr tie kļūst zeltaini. Sīkos salmiņos sagriež cieti žāvēto desu un kopā ar sīpoliem apcep.
4. Kad dārzeņi mīksti, tiem pievieno apcepto desu un sīpolus.
5. Visam pievieno tomātu sulu un uzvāra. Zupu pārber ar sasmalcinātiem zaļumiem. Pasniedz ar krējumu.
6. Ja zupa gribās asāka, tad beigās tai var pievienot pāris daiviņas saspiestu ķiploku.
Uz augšu