Sāļais pīrāgs

2005. gada 29. septembris
Foto: Kristiana Jurevica
Pagatavošana
60 min
1. Miltos iekapā margarīnu un samīca viendabīgā masā. Pielej buljonu un rūpīgi samīca. Mīklu uz pusstundu atstāj ledusskapī.
2. Mīklu sadala četrās daļās un izveltnē uz miltiem apkaisīta galda. Cep uz karstas pannas zeltaini brūnas. Apsmērē ar sviestu.
3. gaļu samaļ, sablenderē vai sīki sagriež un rūpīgi samaisa ar 120 g majonēzes un mārrutkiem;
4. olas sasmalcina un samaisa ar 100 g majonēzes, sasmalcinātiem ķiplokiem, dillēm, sinepēm un sāli;
5. 100 g siera sarīvē, samaisa ar atlikušo majonēzi un sasmalcinātiem ķiplokiem.
6. Uz šķīvja kārtām liek atdzesētās biskvīta plātnes un pārklāj ar pildījuma masām (vispirms— siera masu, tad šķiņķa un olu masu). Augšējo biskvītu apziež ar majonēzi, rīvētu sieru un šķiņķa šķēlēm.
7. Pīrāgs būs garšīgāks, ja to uz vairākām stundām vai pat līdz nākamajai dienai atstās ledusskapī.
8. Mīklai pievieno cepšanai paredzētu margarīnu.
9. Var izmantot jau gatavu mīklu, tikai tai jābūt sāļai.
Uz augšu