Teftelīši mērcē

2005. gada 28. septembris
Foto: Diāna
Pagatavošana
1 min
1. Izvāra rīsus, atdzesē
2. Smalki sagriež papriku, sīpolu
3. Bļodā samīca malto gaļu, pievieno ½ paciņu atdzesēto rīsu, sagriezto papriku, sīpolu un garšvielas, visu rūpīgi samīca, kā veidojot kotlešu masu, pievieno olu un miltus un vēlreiz samīca.
4. Katlā lej krējumu un tomātu mērci, var pievienot nedaudz ūdens, pievieno sagriezto papriku, sīpolu, nedaudz garšvielu.Uz ļoti lēnas uguns liek karsēties, lai gatavus, apceptus teftelīšus varētu likt jau sakarsušā mērcē.
5. Pannā ielej nedaudz eļļas vai citu taukvielu, uzkarsē, no izveidotās gaļas masas ripina apaļas bumbas ~ 4*4cm diametrā, liek apcepties pannā no visām pusēm, līdz kļūst zeltīti brūnas.
6. Saceptos teftelīšus liek jau karstajā mērcē un sautē uz lēnas uguns aptuveni 10-15 min. Pēc tam apber ar sakapātiem zaļumiem.
7. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
Uz augšu