Sākums > Receptes > Zupas

Tomātu biezeņzupa

2005. gada 28. septembris
Foto: Linda Varesa
Pagatavošana
1 min
1. Sagriež burkānus mazos gabaliņos un liek vārīties buljonā, klāt pievienojot garšvielas pēc vajadzības. Kad burkāni pavārījušies kādu laiciņu pievieno kartupeļus(smalki sagriestus), un selerija sakni. Tad pavāra kādas 10 min un klāt liek tomātus savā sulā ar visu sulu un vāra vēl kādas 10-15 minūtes. Klāt var arī vēl pielikt ceptus sīpolus ar tomātu pastu, tas ja pietrūkst garša. Kad tas viss ir uzvārījies, ļauj nedaudz atdzist un tad visu sablenderē biezeņzupā, klāt var pievienot arī saldo krējumu,ja zupa šķiet pārāk skāba(atkarīgs no tomātiem).
2. Tad paņem baltmaizi, ar "liķiera glāzīti "izpiež apaļu formiņu un uz sausas panas(bez taukvielām) apcep baltmaizi un ierīvē nedaudz ar ķiploku.
3. Tad lejam šķivī zupu(var gan karstu, gan aulkstu) pa vidu likam 4 baltmaizes aplīšus, virsū uzkaisām sarīvētu sieru un pa vidu ieliekam bazilika papiņu.
4. Tas arī viss....
Uz augšu