Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Alu patra(ceptas kartupelju ruletes)

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 vidēja lieluma kartupeļi
  • 2 ēd. k. rīvēta kokosrieksta
  • 2 tējk. sezama sēklu
  • 2 tējk. cukura
  • 2 tējk. rīvēta svaiga ingvera
  • 2 svaigi asie pipari
  • 1 ēd. k. svaigu koriandra lapu, sīki sagrieztu
  • 1.5 tējk. sāls
  • 2 tējk. grammasāls
  • 2 ēd. k. citronu sulas
  • 2 glāze/s kviešu miltu
  • 0.5 tējk. kurkuma
  • 0.3 tējk. kajēnas piparu
  • 2 tējk. izkausēta sviesta
  • 0.5 glāze/s ūdens
  • Ghī vai augu eļļa vārīšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Vispirms sagatavojiet pildījumu, lai tas paspētu atdzist, kamēr samīcāt mīklu.Novāriet kartupeļus mīkstus, nomizojiet, ar dakšiņu satampājiet un piejauciet tiem rīvēto kokosriekstu un 8 nākošās sastāvdaļas, ieskaitot 1 tējkaroti sāls. Ielieciet lēzenā traukā, lai atdziest, kamēr pagatavojat mīklu.
  2. Karhai vai dziļā pannā uzkarsējiet ghī vai augu eļļu. Eļļa vai ghī ir pietiekami uzkarsusi, ja tajā iemests mīklas piliens tūlīt paceļas virspusē un čurkst. Ielieciet vairākas šķēlītes ghī un vāriet tās 3-5 minūtes, vienu reizi apgriežot otrādi, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Pasniedziet kā atsevišķu ēdienu vai kā uzkodu kopā ar čatnī.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Plūmju un šokolādes kūka

Plūmju un šokolādes kūka

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas