Ābolus nomizo un 2-3 minūtes sautē cukurūdenī, kam pievienota citrona sula. Atdzisušiem uzmanīgi izdobj viducīti.
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un maisot karsē ūdens peldē, kamēr masa sabiezē. Dzērveņu sulā uzbriedina želatīnu, izšķīdina un iejauc karstajā olu masā. Kad tā atdzisusi līdz istabas temperatūrai, iecilā saputotu saldo krējumu. Iepilda ābolos tā, lai uz āboliem būtu krēma tornītis. Liek vēsā vietā, lai kārtīgi sastingst. Pēc tam pārgriež uz pusēm, pasniedz ar vīna mērci.
Mērcei sarkanvīnu uzvāra ar garšvielām un medu, noņem no uguns. Kartupeļu cieti sajauc ar dzērveņu sulu un iemaisa uzkarsētajā vīnā. Nevāra!
Sastāvdaļas
Āboli
5 olu dzeltenumi
Citrona sula
100 g cukura
100 g dzērveņu sulas
200 g saldā krējuma
Želatīns
Mērcei: sarkanvīns "Kagors"
Apelsīna miziņa
Krustnagliņas
Medus
Kartupeļu ciete
Dzērveņu sula
-->
Pagatavošana
1 min.1 min.
Ābolus nomizo un 2-3 minūtes sautē cukurūdenī, kam pievienota citrona sula. Atdzisušiem uzmanīgi izdobj viducīti.
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un maisot karsē ūdens peldē, kamēr masa sabiezē. Dzērveņu sulā uzbriedina želatīnu, izšķīdina un iejauc karstajā olu masā. Kad tā atdzisusi līdz istabas temperatūrai, iecilā saputotu saldo krējumu. Iepilda ābolos tā, lai uz āboliem būtu krēma tornītis. Liek vēsā vietā, lai kārtīgi sastingst. Pēc tam pārgriež uz pusēm, pasniedz ar vīna mērci.
Mērcei sarkanvīnu uzvāra ar garšvielām un medu, noņem no uguns. Kartupeļu cieti sajauc ar dzērveņu sulu un iemaisa uzkarsētajā vīnā. Nevāra!
Komentāri
Pievienot komentāru
Jaunumi
Vai latviešu puisim ir pa spēkam apēst 2,5 kg smagu burgeri? Izrādās, ir!
Iepriecini ķirbi - pagatavo to! Saulainā ķirbju recepšu izlase
Izlietojam pārtikas produktus pilnībā: uzlabojam sejas ādu un seksuālo dzīvi
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri