Bez čaumalas vārītu olu maize

Bez čaumalas vārītu olu maize
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 1 l ūdens
  • 2 tējk. sāls
  • 1 ēd. k. etiķa
  • 4 olas
  • 4 graudu/formas maizes rikas
  • 1 ēd. k. margarīna vai sviesta
  • 1 ēd. k. eļļas
  • Salātlapas
  • Kaltēti zaļumi pēc izvēles

Pagatavošana

10 min.
  1. Lēzenā katlā uzkarsē ūdeni, sāli un etiķi.
  2. Olas pa vienai iesit krūzītē, uzmanīgi ieslidina verdošajā ūdenī un uz lēnas uguns vāra 2-3 minūtes.
  3. Olas ar putu karoti izceļ no ūdens un notecina uz saimniecības papīra.
  4. Sagatavo maizes rikas, ja ir vēlme tās var apcept uz pannas margarīna un eļļas maisījumā.
  5. Liek uz šķīvjiem. Uz katras rikas liek salātlapu un pa vienai olai. Bagātīgi pārkaisa ar iecienītākajām garšvielām (vēlams bez sāls).
    Maizītes pasniedz ar svaigiem dārzeņiem.

    Labu apetīti!
    Liek uz šķīvjiem. Uz katras rikas liek salātlapu un pa viena...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis