Sākums > Receptes > Brokastis

Bez čaumalas vārītu olu maize

2005. gada 9. aprīlis
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
10 min
1. Lēzenā katlā uzkarsē ūdeni, sāli un etiķi.
2. Olas pa vienai iesit krūzītē, uzmanīgi ieslidina verdošajā ūdenī un uz lēnas uguns vāra 2-3 minūtes.
3. Olas ar putu karoti izceļ no ūdens un notecina uz saimniecības papīra.
4. Sagatavo maizes rikas, ja ir vēlme tās var apcept uz pannas margarīna un eļļas maisījumā.
5. Liek uz šķīvjiem. Uz katras rikas liek salātlapu un pa vienai olai. Bagātīgi pārkaisa ar iecienītākajām garšvielām (vēlams bez sāls).
Maizītes pasniedz ar svaigiem dārzeņiem.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu