Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pildīts kabacis mundierī

2005. gada 20. septembris
Foto: Anita Akmentiņa
Pagatavošana
1 min
1. Nepāraugušu kabaci pārgriež uz pusēm gareniski un izņem sēklotni. Ūdeni uzvāra,pieliek sāli pēc garšas un liek tajā vārīties kabaci. Kabaci vāra pusmīkstu. Izņem no ūdens un liek notecēties ar pārgriezto pusi uz leju.
2. Malto gaļu sacep ar smalki sagrieztiem sīpoliem.Piparus ,baziliku un sāli pieliek pēc garšas ( baziliku var aizvietot ar citu garšvielu,kas labāk garšo).Kad gaļa gatava, vēl karstai pieliek miltus,majonēzi un kārtīgi izmaisa.
3. Malto gaļu sapilda vienā kabača pusītē ar kaudzīti, lai uzliekot virsū otru, kabacis būtu pilns.Kad kabacis piepildīts, to no augšpuses nedaudz piepresē,lai gaļa iekšpusē būtu blīvāka.
4. Kabaci griež apmērām 3 cm biezās šķēlēs ,panē rīvmaizē ,apmērcē olā un cep sakarsētā eļļā.
5. Iesaku olai pievienot eļļu nevis ūdeni,jo tad cepot ola nelipinās nost ( uz 1 olu 1 tējkaroti).
6. Panēšana rīvmaizē ir jāizdara diezgan uzmanīgi,jo augšpuse no apakšpuses mēdz šļūkt nost.
7. Par piedevu šim ēdienam vislabāk iederās rīsi.
Uz augšu