Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gaļas un dārzeņu šašliks

2005. gada 20. septembris
Foto: Agnese Darbiņa
Pagatavošana
1 min
1. Gaļu sagriež gabaliņos, sīpolus ripiņās, bet dārzeņus šķēlēs. Liek kārtām. Uz vienu kārtu gaļas: kādi pieci sīpola gredzeni, pusdaiviņa ķiploka, pusgurķis, pustomāts, cetutdaļa paprikas. Tas tikai tā apmēram. Kārtu pārkaisa ar sāli un pipariem, ja ir vēlēšanās var pievienot citas garšvielas. Kad gaļa un dārzeņi sakārtoti, visu pārlej ar tikko spiestu citrona sulu un liek ledusskapī. Maksimālajam efektam, marinēties tam visam vajadzētu kādas divas dienas, bet var arī cept ātrāk. Dārzeņus arī var grillēt.
Uz augšu