Bietes vāra 40 minūtes, gandrīz mīkstas. Pēc tam sarīvē uz rupjās rīves skaidiņās, sīpolus sagriež ripiņās un apcep eļļā, papriku sagriež kubiņos un apcep ( var arī neapcept, kā vēlas). Visu liek katlā, pievieno garšvielas un vāra nepilnu stundu. Ja nav zaļumu, var arī nelikt. Garšo ļoti labi- gan kā piedevu pie zupas un arī kā salāi. "Mēli var norīt".
Sastāvdaļas
6 kg bietes
2 kg sīpoli
Kg paprika
2 ēd.k. sāls
300 gr cukura ( var arī 200gr)
0.5 l eļļa
0.3 - 0,4 l etiķis 9%
Zaļumi apmēram 200gr. (dilles, pētersīļi)
-->
Pagatavošana
40 min.40 min.
Bietes vāra 40 minūtes, gandrīz mīkstas. Pēc tam sarīvē uz rupjās rīves skaidiņās, sīpolus sagriež ripiņās un apcep eļļā, papriku sagriež kubiņos un apcep ( var arī neapcept, kā vēlas). Visu liek katlā, pievieno garšvielas un vāra nepilnu stundu. Ja nav zaļumu, var arī nelikt. Garšo ļoti labi- gan kā piedevu pie zupas un arī kā salāi. "Mēli var norīt".
Komentāri
agne2012. gada 15. septembris 08:54
Bietes var pavārīt arī tikai 20 min, jo tās pēctam arī vēl sautējas un kļūst mīkstas
Pievienot komentāru
Jaunumi
Jānis Blūms: neatbalstu diētas, ne arī vegānu uzturu. Jāēd sabalansēti, pārspīlēt nevajag
Vēl nebijis burziņš Centrāltirgū - jaunatvērtais Gastro Tirgus! Skaidrojam, cik kas maksā
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri