Cauragusi cūkgaļa (tāda, ko izlepusī ģimene parasti nevēlas ēst)
Divi lieli tomāti
Četras ķiploka daiviņas
Žāvēts ( tad viena kārtīga tējkarote) vai svaigs baziliks (kārtīgi sasmalcināti divi zariņi)
Krikucītis sāls
Nedaudz raudene (oregano)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Cūkgaļu sagriež gabaliņos un smuki apcep uz pannas riktīgi brūnu. Pa to laiku ar verdošu ūdeni aplej abus tomātus, pēc pāris minūtēm tiem novelk miziņu un sagriež gabalos, liek nelielā katliņā un karsē mazas uguns. Ķiplociņus izspiež caur ķiploku spiedi, ja kādam ļoti garšo, var vienkārši sagriezt gabaliņos, pievieno tomātiem. Turpat lidzi seko arī baziliks ar raudeni un krikucītis sāls. Kārtīgi maisa, līdz tomāti izšķīst.
Ņem smuki apcepto gaļiņu un liek iekšā mērcītē, tad sutina, līdz gaļa mīksta.
Vispār šis ēdiens ir jāpavaktē, lai nepiedeg, kad mērce paliek mazāk, droši var pieliet ūdeni, tad jāpagaršo, vai netrūkst garšvielu.
Gala rezultātā iegūsiet ļoti garšīgu gaļas mērci, kas lieliski garšo ar makaroniem (es parasti ņemu makaronus, kas izskatās kā bantītes) un pēc šādām pusdienām pāri nepaliek nekas.