Vistu sadala cepeša gabalos, saliek bļodā. Ūdens glāzē iemaisa visas iepriekšminētās sastāvdaļas, samaisa un ar šo maisījumu pārlej vistas gabalus, kārtīgi izmīca ar rokām. Ņem cepeša maisu, liek iekšā vistu, pārlej ar bļodā palikušo mērcīti, kārtīgi nosien maisa galu un cepeškrāsnī iekšā. Cep apmēram 200 grādos 1 stundu, tad pārgriež pamatīgi uzpūtušos maisu (no tā nevajag baidīties, nepārsprāgs) un patur cepeškrāsni vēl kādas minūtes, vistiņa smuki apbrūnēs.
Sastāvdaļas
Viena vesela vista
Trīs tējkarotes ar rīvētiem mārrutkiem
Kārtīga šķipsna kaltēta estragna (var izmantot arī svaigu, tad sīki sasmalcināt)
Ēdamkarote sojas mērces (jebkāda, var arī Vorčestras mērcīti vai ko līdzīgu)
Glāze silta ūdens
Estragons rada tādu īpatnēju piegaršu, patiks tiem, kas labprāt eksperimentē ar savām garšas kārpiņām
-->
Pagatavošana
80 min.80 min.
Vistu sadala cepeša gabalos, saliek bļodā. Ūdens glāzē iemaisa visas iepriekšminētās sastāvdaļas, samaisa un ar šo maisījumu pārlej vistas gabalus, kārtīgi izmīca ar rokām. Ņem cepeša maisu, liek iekšā vistu, pārlej ar bļodā palikušo mērcīti, kārtīgi nosien maisa galu un cepeškrāsnī iekšā. Cep apmēram 200 grādos 1 stundu, tad pārgriež pamatīgi uzpūtušos maisu (no tā nevajag baidīties, nepārsprāgs) un patur cepeškrāsni vēl kādas minūtes, vistiņa smuki apbrūnēs.
Komentāri
Pievienot komentāru
Jaunumi
No kā sastāv slavenais Rīgas burgers un vai tā radītājs pats spēj to apēst?
Vai latviešu puisim ir pa spēkam apēst 2,5 kg smagu burgeri? Izrādās, ir!
Iepriecini ķirbi - pagatavo to! Saulainā ķirbju recepšu izlase
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri