Biešu ikri

2005. gada 17. septembris
Foto: Shutterstock.com
Brokastīs vai vakariņās uz sviestmaizes. Pēc receptes daudzuma sanāk piecas .0,5l.burciņas. Aromātiskāk, ja citronskābes vietā ņemt citronu mizu un tās sulu.
Pagatavošana
150 min
1. Vārītas bietes nomizo, sarīvē smalkās rīvēs vai samaļ gaļas mašīnā.
2. Pēc rīvēšanas, ja ir sula, nolej.
3. Katliņā izkausē sviestu, pievieno bietes, ķimenes, sāli, cukuru, citronskābi pēc garšas, sautē 10 minūtes.
4. Karstus pilda tīrās burciņās, pievalcē ar vāciņu, liek sterilizēt 0,5l – 75 min., 1l – 110min. aizvāko, liek ar vāciņu uz leju 30 uz minūtēm.

Lai labi garšo!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu