Vistas aknu krēms

2005. gada 15. septembris
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
80 min
1. Vistu aknas notīra, sagriež gabaliņos un kopa ar lauru lapu, kadiķogām un sarkanvīnu marinē vismaz 12 stundas.
2. Sīpolu, seleriju un burkānu sakapā, apsautē olīveļļā un 1 ēk sviesta.
3. Marinādi nolej (saglabā) no aknām, aknas pievieno dārzeņiem, apcep.
4. Marinādē iemaisa tomātu pastu, pievieno aknām, sautē 10 minūtes. Pievieno citrona mizu, ļaij visam nedaudz atdzist.
5. Masu kopa ar pētersiļiem, kaperiem, 1ēk sviesta ļoti smalki samaļ virtuves kombaina vai ar citu piemērotu mašīnu.
6. Virco ar sāli. pipariem un citronu sulu. Servē ar baltmaizes grauzdiņiem.
Uz augšu