Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Brokastis Vārīta rīsu biezputra

Vārīta rīsu biezputra

FOTO: Depositphotos

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g rīsu
  • Ūdens
  • Sāls
  • Cukurs pēc garšas
  • Piens
  • Sviesta piciņa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Rīsus nomazgā, tīrā aukstā ūdenī atstāj kādu pusstundu, lai rīsi mazliet briest (paātrinās vārīšanas laiku, arī taupīs gāzi vai elektrību).
  2. Katlā uzvāra ūdeni, mazliet sāli pievieno, tad ieber rīsus bez šķidruma, pavāra. Ūdenim jābūt virs rīsiem, pavisam nedaudz. Uz lēnas uguns vāra, periodiski maisa.
  3. Vāra, kamēr rīsi dubultojas, pievieno mazliet pienu, pēc garšas pievieno cukuru, sviestu, turpina vārīt maisot. Ja šķidrums mazliet vēl ir, bet rīsi mīksti, par to neuztraucies, atstāj malā, uzliek vāku. Rīsi uzbriest līdz zūd šķidrums.
  4. Pēc vēlēšanas var pievienot rozīnes vārīšanas sākumā.
  5. Pasniedz ar sviestu vai ievārījumu.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Līdzīgās receptes

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ekonomiskās kotletes

Ekonomiskās kotletes

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas