1. Rīsus nomazgā, tīrā aukstā ūdenī atstāj kādu pusstundu, lai rīsi mazliet briest (paātrinās vārīšanas laiku, arī taupīs gāzi vai elektrību).
2. Katlā uzvāra ūdeni, mazliet sāli pievieno, tad ieber rīsus bez šķidruma, pavāra. Ūdenim jābūt virs rīsiem, pavisam nedaudz. Uz lēnas uguns vāra, periodiski maisa.
3. Vāra, kamēr rīsi dubultojas, pievieno mazliet pienu, pēc garšas pievieno cukuru, sviestu, turpina vārīt maisot. Ja šķidrums mazliet vēl ir, bet rīsi mīksti, par to neuztraucies, atstāj malā, uzliek vāku. Rīsi uzbriest līdz zūd šķidrums.
4. Pēc vēlēšanas var pievienot rozīnes vārīšanas sākumā.