Vārīta rīsu biezputra

Vārīta rīsu biezputra
Foto: Depositphotos
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 200 g rīsu
  • Ūdens
  • Sāls
  • Cukurs pēc garšas
  • Piens
  • Sviesta piciņa

Pagatavošana

60 min.
  1. Rīsus nomazgā, tīrā aukstā ūdenī atstāj kādu pusstundu, lai rīsi mazliet briest (paātrinās vārīšanas laiku, arī taupīs gāzi vai elektrību).
  2. Katlā uzvāra ūdeni, mazliet sāli pievieno, tad ieber rīsus bez šķidruma, pavāra. Ūdenim jābūt virs rīsiem, pavisam nedaudz. Uz lēnas uguns vāra, periodiski maisa.
  3. Vāra, kamēr rīsi dubultojas, pievieno mazliet pienu, pēc garšas pievieno cukuru, sviestu, turpina vārīt maisot. Ja šķidrums mazliet vēl ir, bet rīsi mīksti, par to neuztraucies, atstāj malā, uzliek vāku. Rīsi uzbriest līdz zūd šķidrums.
  4. Pēc vēlēšanas var pievienot rozīnes vārīšanas sākumā.
  5. Pasniedz ar sviestu vai ievārījumu.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Egija Muižniece 2016. gada 18. oktobris 18:41
Iznāca garšīgi.
INA 2015. gada 5. novembris 19:21
LABA RECEPTE MAN NODER
LAURA 2015. gada 5. novembris 19:11
LABI

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Brokastis


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi