Sākums > Receptes > Konservējumi

Vecāsmammas brūkleņu-ābolu zapte

2005. gada 14. septembris
Foto: Shutterstock.com
Ļoti garšīgs pie pankūkām. Ideāls biskvīta ruletēm, tortēm, groziņiem zem putukrējuma.
Pagatavošana
60 min
1. Ābolus nomizo un sagriež gabaliņos. Lai tie nebrūnētu griešanas laikā, trauka apakšā ielej nedaudz ūdens. Liek katlā ar visu ūdeni un vāra līdz āboli sašķīduši putriņā.
2. Brūklenēm uzlej vārošu ūdeni, ļauj atdzist, tad ūdeni nolej, bet brūklenes samaļ gaļas mašīnā vai virtuves kombainā un pievieno ābolu biezenim.
3. Pieber cukuru, pavāra minūtes 5, neaizmirstot maisīt, lai ievārījums nepiedeg.
Lej burkās, aizvāko un viss.

Lai labi garšo!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu