Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Vecāsmammas brūkleņu zapte

Ļoti garšīgs pie pankūkām. Ideāls biskvīta ruletēm, tortēm, groziņiem zem putukrējuma.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 10 l spainis gatavu ābolu, vēlams Balto dzidro
  • 3 l brūkleņu
  • 2 kg cukura
  • 1 l ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Ābolus nomizo un sagriež gabaliņos. Lai tie nebrūnētu griešanas laikā, trauka apakšā ielej nedaudz ūdens. Liek katlā ar visu ūdeni un vāra līdz āboli sašķīduši putriņā.
  2. Brūklenēm uzlej vārošu ūdeni, ļauj atdzist, tad ūdeni nolej, bet brūklenes samaļ gaļas mašīnā vai virtuves kombainā un pievieno ābolu biezenim.
  3. Pieber cukuru, pavāra minūtes 5, neaizmirstot maisīt, lai ievārījums nepiedeg.
    Lej burkās, aizvāko un viss.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sātīgie pelmeņi

Sātīgie pelmeņi

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas