Sākums > Receptes > Konservējumi

Sautēti kāposti ziemai

2005. gada 7. septembris
Foto: Dace Miltiņa
Pagatavošana
1 min
1. dārzeņus sagriež.katlā kāpostus,tomātus,sīpolus,eļļu,sāli,cukuru kopā sautē 1stundu,tad pievieno gurķus,etiķi,sautē vēl 30min.karstus pilda burciņās,uzliek vāciņu,pasterizē 10-15min.,aizvāko.ar vāciņu uz leju līdz atdzišanai.sautēšanas laikā ieteicams laiku pa laikam maisīt,lai apakšā nepiedeg.
2. ja grib garšīgāk,var pievienot puravus,selerijas,dilles ,kopā ar dārzeņiem sautēt1,5st.,tad gurķus,etiķi...
3. svaigu gurķu vietā var ņemt marinētus gurķus,etiķi nevajag pievienot.
4. sanāk kopā 5-6gab.0,5l.burciņas.arī garšīgi pēc sautēšanas tūlīt lietot uzturā.
Uz augšu