Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkas karbonāde alus mērcē

2005. gada 7. septembris
Foto: Madre
Pagatavošana
1 min
1. Kauliņus atdala no karbonādes un liek sautējamā katlā sautēties nelielā ūdens daudzumā, pieber sāli. Mīkstumu ieberzē ar sāli un pipariem. Liek sautējamā katlā pie kauliņiem kopā ar kapātiem sīpoliem, ķiplokiem, burkāniem un seleriju. Turpina sautēt uzsildītā cepeškrāsnī aptuveni 1 stundu, bagātīgi aplaistot ar alu. Kad karbonāde gatava, izņem kauliņus un karbonādi no sautējamā katla, šķidrumu kopā ar dārzeņiem izberž caur sietu, pa daļām liek klāt sviestu, gatavo mērci.
2. Pasniedzot mērci pārlej karbonādei.
Uz augšu