Novāra no atgriezumiem, asakām un galvas bujonu, kad novārīts nokāš ar smalko sietiņu.
Kamēr vāras buljons pagatavojam pelmeņus.
Pelmeņiem:
Gatavo mīklu. Miltus (2 glāzes ar nelielu “kaudzīti”) ieber bļodā, pievieno 1 glāzi piena, 1 olu un sāli pēc garšas. Rūpīgi samīci un vairākas reizes “atsit” (paņemot rokās un metot) pret galdu vai trauka dibenu.
Sagatavo mīklu darbam. Nokaisi mīklas dēli vai galdu ar miltiem, izplāj mīklu un rūpīgi izveltnē ēdienam vajadzīgajā biezumā. Ja mīkla līp pie mīklas ruļļa, pārkaisi mīklai pāri nedaudz miltus.
Pelmeņu pildījuma:
Lasi saklopē ar sīpoliem, zivs garšvieelām,sāli un pipariem pēc garšas.Es klopēju ar lielo virtuves nazi vai virtuves gaļas cirvīti.Respektīvi masu sasmalcinu, kamēr veidojas viendabīga masa. To arī pilda pelmeņos. Parasti ņemu liķiera glāzīti, lai pelmeņi sanāktu mazi, tā ka ieiet ēdamkarotē un zupā vairs nebūtu jāknaibās.
Tad kad pelmeņi sataisīti ielieku uz 20 min saldētavā.
Tad kad pelmeņi atdzisuši lieku tos cepties vainu ēļlas katļa vai uz pannas, labāk sanāk eļļas katlā. Uz vienu porciju es lieku 10 pelmenīšus.Parasti labāk likt tikai zupasbļodā nevis kopējā katlā, jo pelmeņi izjuks.
Pasnieģšana.
Attiecīgo buljona daudzumu( viss atkarīgs cik porcijām, grūti pateikt proporcijas, jo taisu uz "aci") uzvāram ar ripiņās sagriestu puravu, kad buljons sāk vārīties slēdzam laukā un lejam bļodā un klāt pievienojam laša pelmeņus.
Labu apetīti.
Sastāvdaļas
Ziju buljonam
(Es ņemu laša) asakas, kam klāt ir nedaudz zivs gaļas, vārds sakot visus atgriezumus, tai skaitā galva
Pelmeņu pildījumam
300 g Laša fileja
1 neliels puravs
1 neliels sīpols
Sāls
Pipari
Zivs garšvielas
Pelmeņiem
Gatavošanas laiks – 5 min
2 glāzes miltu
1 glāze piena
1 olu
-->
Pagatavošana
40 min.40 min.
Novāra no atgriezumiem, asakām un galvas bujonu, kad novārīts nokāš ar smalko sietiņu.
Kamēr vāras buljons pagatavojam pelmeņus.
Pelmeņiem:
Gatavo mīklu. Miltus (2 glāzes ar nelielu “kaudzīti”) ieber bļodā, pievieno 1 glāzi piena, 1 olu un sāli pēc garšas. Rūpīgi samīci un vairākas reizes “atsit” (paņemot rokās un metot) pret galdu vai trauka dibenu.
Sagatavo mīklu darbam. Nokaisi mīklas dēli vai galdu ar miltiem, izplāj mīklu un rūpīgi izveltnē ēdienam vajadzīgajā biezumā. Ja mīkla līp pie mīklas ruļļa, pārkaisi mīklai pāri nedaudz miltus.
Pelmeņu pildījuma:
Lasi saklopē ar sīpoliem, zivs garšvieelām,sāli un pipariem pēc garšas.Es klopēju ar lielo virtuves nazi vai virtuves gaļas cirvīti.Respektīvi masu sasmalcinu, kamēr veidojas viendabīga masa. To arī pilda pelmeņos. Parasti ņemu liķiera glāzīti, lai pelmeņi sanāktu mazi, tā ka ieiet ēdamkarotē un zupā vairs nebūtu jāknaibās.
Tad kad pelmeņi sataisīti ielieku uz 20 min saldētavā.
Tad kad pelmeņi atdzisuši lieku tos cepties vainu ēļlas katļa vai uz pannas, labāk sanāk eļļas katlā. Uz vienu porciju es lieku 10 pelmenīšus.Parasti labāk likt tikai zupasbļodā nevis kopējā katlā, jo pelmeņi izjuks.
Pasnieģšana.
Attiecīgo buljona daudzumu( viss atkarīgs cik porcijām, grūti pateikt proporcijas, jo taisu uz "aci") uzvāram ar ripiņās sagriestu puravu, kad buljons sāk vārīties slēdzam laukā un lejam bļodā un klāt pievienojam laša pelmeņus.
Labu apetīti.
Komentāri
Pievienot komentāru
Jaunumi
No kā sastāv slavenais Rīgas burgers un vai tā radītājs pats spēj to apēst?
Vai latviešu puisim ir pa spēkam apēst 2,5 kg smagu burgeri? Izrādās, ir!
Iepriecini ķirbi - pagatavo to! Saulainā ķirbju recepšu izlase
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri