Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

2005. gada 4. septembris
Foto: Shutterstock.com
Plātsmaizi var cept no rabarberiem, āboliem vai ogām pēc patikas. Ļoti garšīgi ar brūklenēm. Var arī bez ogām, vienkārši biezu drumstalu kārtu virspusē. No šīs mīklas iznāk 2 plātis. Ja ogas uzreiz uzber neceptai mīklai, tās nosēdīsies apakšā. Rabarberus var bērt arī uz mīklas pirms priekšcepšanas, tad tie izcepas mīkstāki.
Pagatavošana
50 min
1. Olas sajauc ar cukuru, pieliek kefīru, sodu, kārtīgi samaisa, tad pievieno izsijātus miltus, samaisa. Mīklai jābūt bieza krējuma konsistencē.
2. Uz ieziestas (var uz cepampapīra) plāts uzklāj mīklu, liek cept cepeškrāsnī) pusgatavu.
3. Drumstalām visas sastāvdaļas kārtīgi ar pirkstiem saplucina,saberž drupanā masā.
4. Tad ber smalki sagrieztus rabarberus vai ogas pa visu plāti mīklai virsū un pārber drumstalas, liek cepties gatavu. Gatavību pārbauda ar koka skaliņu.

Lai labi garšo!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu