Cita ābolkūka

2005. gada 2. septembris
Foto: Iveta Skaba
Pagatavošana
1 min
1. Vispirms sāk sagatavot virsiņu. Ābolus sagriež šķēlītēs, sajauc ar cukuru un atstāj.
2. 100 g sviesta sakuļ ar 1 glāzi cukura. Sakuļ 3 olu dzeltenumus, pakāpeniski pievieno sviestam un sakuļ. Tad pievieno 3 - 5 ēdamkarotes skāba krējuma un sakuļ. Pēc tam pievieno 1 tējkaroti sodas vai 1 paciņu cepamā pulvera un 2 glāzes miltu un kārtīgi izmaisa. Masai jābūt stingrai. Olu baltumus saputo un iecilā mīklā, pievieno vaniļcukuru un vēlreiz kārtīgi samaisa. Mīklu lej ar sviestu ieziestā un miltiem izkaisītā pannā. Pārliek ar ābolu šķēlītēm. Skābo krējumu sajauc ar sīrupu, kas radies no āboliem un cukura, pārlej ābolu šķēlītēm. Cep apmēram 40 min.
Uz augšu