Sākums > Receptes > Zupas

Noslēpums tomātā

2005. gada 1. septembris
Foto: Kristīne Š.
Pagatavošana
1 min
1. sakarsē cepeškrāsni 200-225 grādi, izspied ķilpoku, samaisi ar eļļu un cukuru. pārgriez tomātus uz ½ un ar grizuma vietu uz leju kārto uz pannas (plāts) un aplej ar eļļas maisījumu. cep 30 min.
2. izņem laukā un sablenderē. izberž caur sietu vai duršlāgu, lai atbrīvotos no mizām un sēklām. var pievienot vēl nedaudz ūdens, pēc ieskatījuma, pavāra dažas minūtes, pievieno baziliku, ja kaltētu, pirms vārīšanas (man gan patīk svaigais), pievieno saldo krējumu. pārkaisa ar sīpollokiem.
3. vienreizēji, ja klāt dod franču maizi ar sviestu un rīvētu sieru.
4. ķēpa, bet tas ir to vērts
Uz augšu