Skampi garneles

2005. gada 31. augusts
Foto: Kārlis Streips
Pagatavošana
180 min
1. Nomizo garneles, bet atstāj asti. Noskalo vēsā ūdenī, un tad ar papīra dvieļiem mazliet tās nosusini un ieliec bļodā. Saliec visas pārējās sastāvdaļas citā bļodā, labi samaisi un pārlej garnelēm. Labi samaisi un saldē ledusskapī vismaz divas, vēlams trīs stundas, ik pa brīdim atkal pārlejot garneles ar marinādi.
2. Iekarsē plīts grilu (to, kas ir uz plīts "griestiem"). Grilla pannu pārklāj ar foliju. Uzliec garneles un pārlej pāri marinādi. Novieto grila pannu apmēram 13 cm no paša grila un ļauj cepties 3-5 minūtes katrā pusē, ik pa brīdim atkal aplejot garneles ar marinādi.
3. Pasniedz galdā karstas. Laba uzkoda itāļu virtuves mielastam!
Uz augšu