Ābolu uzpūtenis no ceptiem āboliem

Sastāvdaļas

  • 9 vidēji lieli saldskābi āboli
  • ¾ glāzes cukura
  • 3 olu baltumi
  • Mērcei: 1 l piena
  • ½ glāze cukura
  • 3 olu dzeltenumi
  • Vanilīns

Pagatavošana

1 min.
  1. Izceptus ābolus vēl karstus izrīvē caur sietu, pieliek cukuru un karsē, kamēr cukurs izšķīst.
  2. Tad atdzisušai masai pievieno olu baltumus un visu saputo stingrās putās.
  3. Pasniedz ar vaniļas mērci.
  4. Mērcei uzvāra pienu.
  5. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pieliek vanilīnu, pakāpeniski pielej karstu pienu un maisot karsē, līdz mērce nedaudz sabiezē.
  6. Atdzesē.
  7. Ābolu uzpūteni var pasniegt arī ar putukrējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi