Zoss rulete 2

2005. gada 30. augusts
Foto: Madre
Pagatavošana
120 min
1. Zosi notīra, nomazgā, tad pa mugurkaulu uzmanīgi iegriež ādu un izņem kaulus, gaļu. Ieteicams izgriezt arī biezākās treknās gaļas vietas. Ādu censties saglabāt pēc iespējas mazāk sagrieztu.
2. Pildījumam zoss gaļu kopā ar liellopu gaļu smalki samaļ. Būs labāk, ja gaļa tiks malta 2 reizes. Maļot pievienot baltmaizes šķēli. Samaltai masai pievieno skābu krējumu, kausētu sviestu, sāli, piparus, buljonu. Visu kārtīgi samīca.
3. Atdalīto zoss ādu no iekšpuses ierīvē ar sāli, pipariem un pārziež ar sakultu olu. Tad uz tās kārto samalto gaļu, virs tās vienā rindā vārītās olas pusītes, šķinķi, skāba gurķa sloksnītes. Sāk no vienas puses un tin rullītī kā ruleti un nosien ar diegu, lai netinas vaļā. Drošības pēc var ietīt arī tīrā audumā un nosiet.
4. Vāra sālsūdenī, kuram pieliktas sev tīkamas garšsaknes. Jāvāra uz lēnas uguns ap 2 stundām. Gatavu ruleti atdzesē vārāmajā ūdenī. Pēc tam novieto starp 2 gaļas dēlīšiem un uzliek slogu, lai izspiežas liekais mitrums.
5. Atdzisušo buljonu izmantot mērču vai zupu pagatavošanai.
Uz augšu