Franču lapu salāti

Sastāvdaļas

  • 1 sauja svaigu lapau salātu
  • 1 liels sīpols
  • Salātu mērcei pēc garšas
  • Maigas sinepes
  • Ķiploks
  • Piparmētru laps
  • Sāls
  • Pipari
  • Elļa
  • Etiķis

Pagatavošana

1 min.
  1. Lapu salātu sagriež lielos gabalos.
  2. Atsevišķā traukā sīpolu sagriež vienādos gredzenos, apkaisa ar sāli un apsmidzina ar etiķi. Atstāj, lai savelkas.
  3. Tikmēr gatavo mērci salātiem: sinepes sajauc ar smalki sagrieztu vai izspiestu ķiploku, smalki sagrieztām svaigām piparmētras lapiņām, sāli, pipariem. Lēni maisot pielej eļļu. Atļauj, lai "nogatavojas".
  4. Sīpolu gredzenus izņem no radušās sulas, pieliek salātiem. Notecējušo sīpolu-etiķa sulu piepilina mērcei un vēlreiz izjauc.
  5. Mērci pārlej salātiem, sīpolu gredzeniem un uzmanīgi izmaisa, lai gredzeni neizjuktu un salāti nesašpiestos. zmanīgi maisīt vieglāk ir ar rokām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Salāti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi