Sākums > Receptes > Salāti

Franču lapu salāti

2005. gada 29. augusts
Foto: Madre
Pagatavošana
1 min
1. Lapu salātu sagriež lielos gabalos.
2. Atsevišķā traukā sīpolu sagriež vienādos gredzenos, apkaisa ar sāli un apsmidzina ar etiķi. Atstāj, lai savelkas.
3. Tikmēr gatavo mērci salātiem: sinepes sajauc ar smalki sagrieztu vai izspiestu ķiploku, smalki sagrieztām svaigām piparmētras lapiņām, sāli, pipariem. Lēni maisot pielej eļļu. Atļauj, lai "nogatavojas".
4. Sīpolu gredzenus izņem no radušās sulas, pieliek salātiem. Notecējušo sīpolu-etiķa sulu piepilina mērcei un vēlreiz izjauc.
5. Mērci pārlej salātiem, sīpolu gredzeniem un uzmanīgi izmaisa, lai gredzeni neizjuktu un salāti nesašpiestos. zmanīgi maisīt vieglāk ir ar rokām.
Uz augšu