Sākums > Receptes > Deserti

Kekss "sniegpārsla"

2005. gada 26. augusts
Foto: Jolanta Mediņa
Pagatavošana
40 min
1. Olu puto, tai pakāpeniski pievieno iebiezināto pienu.
2. Tad masā iejauc rīvētu citrona mizu un sulu no pus citrona. Otru pusi citrona sulas uzlej sodai un samaisa. Dzēsto sodu iemaisa masā. Tad pieber kartupeļu miltus.
3. Masu var liet labi ietaukotā keksa veidnē. Ļoti labi nelielus keksiņus var izcepr papīra cepamajās vaidnītēs.
4. Cep 200 grādos cepeškrāsnī, kamēr keksiņi paliek zeltaini. Pārbauda ar koka irbulīti.
5. Gatavus var pasniegt ar visām formiņām. Keksiņus var dekorēt ar kausētu šokolādi.
6. Šie keksiņi ir ļoti labs našķis bērniem, kuri slimo ar celiakiju.
Uz augšu