Uz 0,5l burku apmēram 150-200 g cukura - aprēķins - burku skaits x cukurs.
Persiks vietā var ņemt vīnogas, aprikozes, firziķus, ķiršu vai var dažādi kopā.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
Persiki
Ūdens
Cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
120 min.
Persikus griež uz pusēm,izņem kauleni, kārto burkās līdz pleciņiem.
Uzvāra ūdeni, pārlej persikiem, ļauj nostāvēt 20 - 30 min.
Tad ūdeni lej katlā (persikus atstāj burkā), uzvāra, pievieno cukuru, vēl vāra.
Tad lej burkās. Mazliet ļauj nostāvēies (10 15min.), tad šķidrumu lej katlā un vāra, tad atpakaļ burkās, aizvāko. Novieto ar vāciņu uz leju līdz atdziest.
Cukuru var samazināt vai papildināt - tas pēc paša salduma vēlmēm.