Persiku kompots

2005. gada 26. augusts
Foto: Depositphotos.com
Uz 0,5l burku apmēram 150-200 g cukura - aprēķins - burku skaits x cukurs.
Persiks vietā var ņemt vīnogas, aprikozes, firziķus, ķiršu vai var dažādi kopā.
Pagatavošana
120 min
1. Persikus griež uz pusēm,izņem kauleni, kārto burkās līdz pleciņiem.
2. Uzvāra ūdeni, pārlej persikiem, ļauj nostāvēt 20 - 30 min.
3. Tad ūdeni lej katlā (persikus atstāj burkā), uzvāra, pievieno cukuru, vēl vāra.
4. Tad lej burkās. Mazliet ļauj nostāvēies (10 15min.), tad šķidrumu lej katlā un vāra, tad atpakaļ burkās, aizvāko. Novieto ar vāciņu uz leju līdz atdziest.
Cukuru var samazināt vai papildināt - tas pēc paša salduma vēlmēm.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu