Ukraiņu borščs

3 1

Sastāvdaļas

  • Gabals liellopu gaļas ar kauliņu
  • Gabals cūkgaļas ar kauliņu
  • Gabaliņš sālīta vai žāvēta speķa
  • 2 bietes
  • 2 burkāni
  • 2 sīpoli
  • Neliela kāpostu galviņa
  • Selerija sakne
  • 3 -4 kartupeļi
  • 4 -5 ķiploka zobiņi
  • 2 -3 tomāti
  • 200 g tomātu mērces
  • Sāls
  • Etiķis
  • Cukurs
  • Lociņi
  • Dilles
  • Pētersiļu un seleriju lapiņas
  • Eļļa
  • Lauru lapa

Pagatavošana

1 min.
  1. Gaļu uzvār, noputo un turpina vārīt uz nelielas uguns. Burkānus un selerijas sakni notīra un sarīvē uz sakņu rīves. Sīki sagriež 1 sīpolu,speķi, pieliek rīvētos burkānus un visu apcep eļļā. Pievieno gaļai.Bieti nomizo,sarīvē uz rupjas sakņu rīves. Pievieno sagrieztu sīpolu un apcep, tad pievieno tomātu mērci un turpina sautēt. Kad gaļa gandrīz gatava, zupai pievieno sloksnītēs sagrieztu kāpostu. Kad kāposti gandrīz mīksti, pieliek kubiņos sagrieztus kartupeļus. Pavāra, pievieno sautētās bietes, sīki sagrieztus tomātus un vāra līdz gatavībai. Pēc vajadzības pievieno sāli,etiķi un cukuru.Piespiež ķiplokus, pieliek lauru lapu un ļauj uzmest burbuli. Pašās beigās pievieno sīki sagrieztus lociņus, dilles un citus zaļumus. Pasniedz ar skābu krējumu.

Komentāri

paula 2014. gada 25. septembris 18:04
Gardi gan!
arturs 2013. gada 28. janvāris 17:28
laba zupa
dainars 2013. gada 26. janvāris 13:03
Super puper zupa uz goda!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas