Sākums > Receptes > Zupas

Ukraiņu borščs

2005. gada 24. augusts
Foto: Shutterstock.com
Ukraiņu borščs - gards, sātīgs un spēcinošs!
Pagatavošana
1 min
1. Gaļu uzvār, noputo un turpina vārīt uz nelielas uguns.
2. Burkānus un selerijas sakni notīra un sarīvē uz sakņu rīves. Sīki sagriež 1 sīpolu,speķi, pieliek rīvētos burkānus un visu apcep eļļā. Pievieno gaļai.
3. Bieti nomizo,sarīvē uz rupjas sakņu rīves. Pievieno sagrieztu sīpolu un apcep, tad pievieno tomātu mērci un turpina sautēt.
4. Kad gaļa gandrīz gatava, zupai pievieno sloksnītēs sagrieztu kāpostu. Kad kāposti gandrīz mīksti, pieliek kubiņos sagrieztus kartupeļus. Pavāra, pievieno sautētās bietes, sīki sagrieztus tomātus un vāra līdz gatavībai.
5. Pēc vajadzības pievieno sāli,etiķi un cukuru.Piespiež ķiplokus, pieliek lauru lapu un ļauj uzmest burbuli. Pašās beigās pievieno sīki sagrieztus lociņus, dilles un citus zaļumus. Pasniedz ar skābu krējumu un speķmaizi.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu