Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Aknu pastēte ikdienai vai svētku galdam

2005. gada 24. augusts
Foto: Dace Miltiņa
Pagatavošana
1 min
1. katlā uzvāra ūdeni,ieber kubiņos sagrieztas aknas,speķi,sagrieztus lielos gabalos burkānus,sīpolus,lauru lapu,melnos piparus,sāli.vāra līdz aknas mīkstas,griežot ar nazi -iekšā nav sarkana.tad izkāš visus biezumus(ūdeni nelej ārā).aknas,speķi,burkānus samaļ caur gaļas mašīnu 2reizes.liek citā katlā,vārot maisa,pievieno mazliet šķidrumu,kurā iepriekš vārītas aknas.ķiplokus spiež caur spiedi-iekšā pastētē,maisa,ja nepieciešams,pēc garšas pievieno vegetu.pilda mazās bļodiņās,liek atdzesēt.
2. p.s.svētku galdam var pievienot iekšā sagrieztas kūpinātas gaļas.burkānus var nepievienot,ja nevēlas.pāri palikušo buljonu var izmantot mērcei vai zupai,vai atdzesētu pildīt trauciņos ,likt saldētavā .
Uz augšu