Zahertorte

2005. gada 23. augusts
Foto: Laima Muktavniece
Pagatavošana
1 min
1. Saputo mīkstu sviestu ar 100 gramiem pūdercukura.
2. Pa vienam pievieno olu dzeltenumus, pēc katra masu labi sakuļot.
3. Ūdens peldē izkausē šokolād un iejauc sviesta un olu masā.
4. Olu baltumus saputo ar pāri palikušo pūdercukuru (stingri).
5. Saputotos olu baltumus pa daļām reizē ar izsijātiem miltiem iecilā masā.
6. Mīklu liek ietaukotā veidnē ar noņemamu malu. Ar karoti mīklascentrā iespiež bedrīti, lai mīkla vienmērīgi paceltos. Cep 180 grādos C 1 stundu vai mazliet ilgāk, gatavību pārbaudot ar kociņu.
7. Gatavu mīklu atdzesē, izņem no veidnes un pārgriež horizontāli uz pusēm.
8. Apakšējo kārtu pārziež ar uzsildītu ievārījumu, abas puses saliek kopā, arī sānus pārklāj ar ievārījumu.
9. Ūdens peldē izkausē glazūrai paredzēto šokolādi, ar to pārklāj tortes virsu un sānus. Noliek vēsumā sastingt.
10. Labu apetīti! ;)
Uz augšu