Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Gaileņu mērce ar pētersīļiem

Gaileņu mērce ar pētersīļiem

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Gailenes
  • Sīpols
  • Milti
  • Piens
  • Pētersīļi
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Uz pannas eļļā apcep ļoti sīki sagrieztus sīpolus līdz tie paliek brūni.
  2. Tad klāt liek gailenes. Ja tās ir nelielas, tad veselas, ja lielas, sagriež. Cep vel 5-10 min.
  3. Pievieno pienu un visu laiku obligāti jāmaisa.
  4. Pievieno ~ 2 ēd. k. miltu. Atkarībā no mērces daudzuma. Neļauj miltiem saiet kunkuļos. Sāli un piparus pievieno pēc garšas. Maisa līdz mērcīte nedaudz sabiezē.
  5. Miltus var nelikt, ka ja gribās šķidrāku mērci. Kad viss gatavs, iemaisa sasmalcinātus pētersīļus. Tie dod papildus aromātu.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistu kuņģīši burkānu mērcē

Vistu kuņģīši burkānu mērcē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas