Sākums > Receptes > Deserti

Divkrāsainais kēkss

2005. gada 17. augusts
Foto: Iveta Skaba
Pagatavošana
1 min
1. Sviestu maisa ar cukuru, pakāpeniski pievienojot olas, līdz tas iegūst krējuma konsistenci. Maisījumā iejauc krējumu un sodu, kas izšķīdināta ½ citrona sulā, pēc tam pieber miltus un visu kārtīgi samaisa. Mīklu sadala 2 daļās: vienu daļu samaisa ar vaniļcukuru un kakao, otru - ar sarīvētu citrona miziņu. Sagatavo kēksa veidni - ieziež ar sviestu un izkaisa ar miltiem - un tajā ar ēdamkaroti liek iekšā mīklu: karoti tumšās mīklas, blakus karoti gaišās mīklas (vienā rindā). Virsū liek mīklu pretējā kārtībā : tumšo uz gaišās un otrādi. Kēksu cep apmēram 1 stundu 180 - 200 gr.temp.
Uz augšu