Garneļu biezzupa

Sastāvdaļas

  • 500 g nelobītu garneļu
  • 2 ēdamk. sviesta vai margarīna
  • 1 mazs burkāns
  • 1 selerijas kāts
  • Gabaliņš purava
  • 2 -3 diļļu zariņi
  • 3 ēdamk. kviešu miltu
  • 1 l ūdens
  • 2 zivju buljona kubiņi
  • Iebiezināšanai
  • 2 olu dzeltenumi
  • 200 g saldā krējuma
  • Sasmalcinātas dilles

Pagatavošana

40 min.
  1. Garneles atkausē un noloba. Čaulas rūpīgi noskalo aukstā ūdenī. Labi notecina. Katliņā izkausē taukvielas. Pievieno garneļu čaulas un uz lēnas uguns nedaudz apviļā karstajos taukos. Dārzeņus noskalo un sagriež gabaliņos. Dilles un dārzeņus pieliek garneļu čaulām. uzsijā miltus. Nepārtraukti maisot, pievieno ūdeni un buljona kubiņus. Vāra 15-20 min. Buljonu izkāš. Traukā sakuļ saldo krējumu ar olu dzeltenumiem. Buljonu nepārtraukti putojot, pievieno krējuma un olu kultenim. Zupu lej atpakaļ katliņā. Zupas šķīvjos liek nolobītas garneles un sasmalcinātas dilles. Virsū lej krēmzupu un pasniedz galdā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi