Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļi brabantiešu gaumē

2005. gada 16. augusts
Foto: Eva
Pagatavošana
45 min
1. Kartupeļus vāra ar visu mizu, pievienojot ķimenes. Nokāš, patur zem tekoša auksta ūdens. Tad sagriež apm. 1 cm biezās šķēlēs. Sīpolus sīki sakapā un apcep līdz zeltainai krāsai. Pētersīļus sakapā. Sarīvē sieru. Cepamajā traukā kārto kartupeļu kārtu, kuru pārkaisa ar ½ sīpola, pētersīļiem un sieru. Pa virsu uzlikt margarīna piciņas. Liek vēl vienu kartupeļu kārtu, ko atkal pārklāj ar sīpoliem un pētersīļiem. Tad uzkaisa atlikušo sieru, uzliek margarīna piciņas un kaperus. Cep cepeškrāsnī 200 C’ apm. 20 min.
Uz augšu