Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Riekstu torte

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 160 gr.sviests
  • 150 gr.cukurs
  • šķipsņina sāls
  • 1 ola
  • 300 gr.milti
  • Pildījumam
  • 20 gr.sviests
  • 300 gr.cukurs
  • 250 gr.rupji sakapātu valriekstu kodolu
  • 200 gr.saldā krējuma
  • 1 olu dzeltenums
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

160 min.
  1. sviestu sajauc ar cukuru,sāli,olu.pieber klāt miltus un samīca.izveido klaipiņu,ietin folijā vai cepampapīrā un uz 1-2st.ieliek ledusskapī.tad 2/3 no mīklas liek biezā kārtā ietaukotā tortes formā,gar malām veido nelielu valnīti.pildījumam katliņā izkausē sviestu,pakāpeniski ber klāt cukuru,pamatīgi maisot,līdz tas karamelizējas gaiši brūns.pieber riekstus,tūlīt pielej krējumu un ātri uzvāra.atdzesētu ziež uz mīklas pamatnes.palikušo mīklu izveltnē un liek virsū riekstu pildījumam.malas apziež ar sakultu oldzeltenumu un abas mīklas kārtas gar malām cieši saspiež kopā.pārziež virsu ar oldzeltenumu.sadursta ar dakšiņu un cep 30-40min.200grādu t.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Šokolādes torte ar vārītu šokolādes krēmu

Šokolādes torte ar vārītu šokolādes krēmu

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas